Bestuur

Oprichtster, Erelid, Ambassadeur
Mevrouw A. (An) Poot te Amstelveen

Bestuur

Het bestuur van de StAP bestaat uit:

De heer E. (Edwin) Hagenbeek, voorzitter
Sinds juni 2010 in het bestuur van Stichting Anna Poot. Portefeuille beheer; PR en fondsenwerving. Hij is verpleegkundige en medisch antropoloog. Momenteel werkzaam als docent bij de HBO-V, Hogeschool Utrecht. Deed onderzoek in Indonesië naar het gebruik van westerse medicatie op het platteland van Java.

De heer M. (Maarten) van Dorp, penningmeester
Sinds 2003 bestuurslid. Portefeuille Financieel Beheer. Werkte meer dan 25 jaar bij de Rabobank in diverse functies, sinds 2005 in zijn eigen bedrijf (Emvado BV)als financieel controller gespecialiseerd in het opzetten van management informatie systemen.

Mevrouw Drs. A. (Anke) Kuiper, 
Sinds 2009 bestuurslid. Portefeuille relatiebeheer binnenland. Andragologe. Woonde 2 jaar in Zambia en traint daar op verzoek docenten aan een verpleegopleiding. In Nederland werkte zij als docent , trainer en supervisor aan een HBO-Verpleegkunde. Sinds 2008 is zij werkzaam als trainer en (loopbaan)coach.

Mevrouw E. (Emma) Struis, 
Sinds 2014 bestuurslid. Haar hele leven werkzaam als verpleegkundige in verschillende zorgsectoren, zowel in Nederland als Afrika . Werd ooit in Afrika verloskundige en recent verpleegkundig specialist GGZ . Werkt bij de GGD en als docent verpleegkunde bij Avans Hogeschool. Voelt zich verbonden aan StAP om anderen ook de kans te geven om verpleegkundige te worden.

Mevrouw Drs. A.M.C.Scherpenisse, 
Sinds 2014 bestuurslid. Sociologe. Tot eind 2011 werkzaam op de Hogeschool Leiden bij de afdeling Verpleegkunde en de afdeling Management en Beleid. O.a. coordinator van de cursus International Public Health (cusus voor gezondheidswerkers die in ontwikkelingslanden willen werken). Participeerde in verschillende internationale projecten. 

Mevrouw Frederika de Ruiter,
Sinds 2015 bestuurslid. Coördinator toekennen beurzen. Zij is verpleegkundige en verloskundige en heeft meerdere jaren in Afrika en Azië gewerkt in verschillende projecten van ADRA en Artsen zonder Grenzen. Werkt momenteel bij Buurtzorg als wijkverpleegkundige. 

Mevrouw J.W. (Conny) van Velden MSc,
Sinds 2016 bestuurslid. Zij is gezondheidswetenschapper, kinderverpleegkundige en heeft haar eigen bedrijf op het gebied van patiëntveiligheid en kwaliteit in de zorg. Werkt o.a. als adviseur, docent en interim manager. Vindt het belangrijk dat overal in de wereld verpleegkundige en verloskundige opgeleid worden. Spreekt regelmatig verpleegkundigen in of uit het buitenland.


Vrijwilligers

Mevrouw H. (Hendrikje) Schoppink,


Algemeen
Het bestuur vergadert zes keer per jaar.
Vier vergaderingen worden gewijd aan reguliere activiteiten en twee vergaderingen staan in het teken van beleidsbepaling

De stichting heeft een Comite van Aanbeveling bestaande uit:
- Mevr. A. Westerhof, voormalig voorzitter StAP, werkzaam bij het RIVM
- Mevr. A.M. Bierman-van der Does te Empe, voormalig bestuurlid StAP
- Mevr. P.W. Boll-Kruseman te Amsterdam, voormalig directeur Historisch Museum Amsterdam
- Mevr. I. van Ditshuyzen te Schoorl, filmregiseur en producent
- Mevr. Prof. Dr. M.J. Schuurmans te Utrecht, UMC Utrecht vakgroep verplegingswetenschappen
- Prof. Dr. W. van Tilburg te Aalsmeer, hoogleraar psychiatrie V.U. Amsterdam
- Mevr. B. Wikstrom te Capelle a/d IJssel, beeldhouwer